Fredberg over transfer Debast bij Anderlecht

Fredberg over transfer Debast bij Anderlecht: “Maar met dat geld … “

1 juni om 11:58

Na een teleurstellende titelstrijd volgde er toch wat kritiek op coach Brian Riemer. Toch richt RSC Anderlecht zich vooral op de toekomst. CEO Sports Jesper Fredberg beseft dat Paars-Wit het volgend jaar zonder Zeno Debast zal moeten doen.

Een belangrijke factor voor de club is de mogelijke transfer van Zeno Debast naar Sporting voor 18 miljoen euro. Fredberg benadrukt in een interview met Het Nieuwsblad hoe cruciaal deze transfer kan zijn voor het financiële plaatje van Anderlecht. 

"Als we kampioen waren geweest en het Champions League-geld hadden verdiend, was dat handig geweest. De kans is reëel dat Zeno weldra vertrekt en dat zal ons extra slagkracht geven." Hij legt uit dat een club als Anderlecht altijd talenten zal opleiden met het oog op doorverkoop. De stijgende waarde van de spelers geeft vertrouwen: "De gemiddelde waarde van onze spelers is met 25 procent gestegen."

Hoewel het vertrek van een topspeler als Debast een verlies is, ziet Fredberg ook de voordelen. "Als Debast vertrekt, verlies je een topspeler, maar met dat geld - het zal niet alles in één keer zijn - kun je misschien twee nieuwkomers halen die een meerwaarde zijn."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.