“De terugkeer van Witsel bij de Rode Duivels is uitstekend nieuws”

“De terugkeer van Witsel bij de Rode Duivels is uitstekend nieuws”

30 mei om 17:58

Axel Witsel, na een jaar, maakt een opmerkelijke comeback in de nationale ploeg, dat bevestigde de Belgische coach Domenico Tedesco toen hij de selectie van de Rode Duivels bekendmaakte. Philippe Albert kan die keuze begrijpen.

Philippe Albert, voormalig Belgisch international, reageerde opgelucht op de bevestiging van Witsel's terugkeer, waarbij hij benadrukte dat Witsel's ervaring en veelzijdigheid cruciaal kunnen zijn voor het Belgische team tijdens grote toernooien. "Ik denk niet dat veel coaches deze stap zouden hebben genomen," voegde Albert toe in een Facebook Live-sessie, geciteerd door RTBF.

"Het is uitstekend nieuws," verklaarde Albert verder. "Ik denk dat zijn ervaring van vitaal belang is in dit soort toernooien en zijn veelzijdigheid kan positief zijn voor iedereen.” Volgens Albert heeft Witsel zijn waarde al bewezen op het middenveld en krijgt hij een tweede kans als centrale verdediger in een driemansdefensie. 

“Dat moeten we niet vergeten: Hij kan helpen achterin en dat is heel belangrijk”, aldus Albert. “Hij heeft ook de ervaring van grote toernooien, wat absoluut essentieel is om verder te komen in dit soort competities.” 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.