Vandenbempt over terugkeer Witsel bij Rode Duivels

Vandenbempt over keuze Witsel bij Rode Duivels: “Wankele defensie aan de basis”

29 mei om 16:20
Laatste update: 29 mei om 17:38

Peter Vandenbempt is te spreken over de keuze van bondscoach Domenico Tedesco om Axel Witsel (35) mee te nemen naar het EK 2024 in Duitsland. Witsel staat bij Atlético Madrid onder contract en keert op deze wijze terug bij De Rode Duivels.

Vandenbempt is het eens met Tedesco over de reden waarom hij Witsel meeneemt met De Rode Duivels. “Aan de basis ligt de wankele defensieve prestatie in de oefeninterland tegen Engeland. De bondscoach was daar niet tevreden over een aantal jonge spelers”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt is het eens met het oordeel van Tedescoo over de defensie van De Rode Duivels. “Dat België op dit EK nog wat extra ervaring achterin kon gebruiken. Wellicht is Vertonghen straks fit, maar helemaal zeker ben je dat ook niet. Het was dus een goed idee om Witsel er weer bij te halen”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt geeft aan dat Witsel nog een ander voordeel heeft ten opzichte van bijvoorbeeld Toby Alderweireld. “Bovendien heb je bij Witsel nog het voordeel dat hij door zijn polyvalentie op het middenveld kan uitgespeeld worden”, vertelt Vandenbempt.

Vandenbempt gelooft niet dat het de bedoeling is van Tedesco om Witsel een basispion te maken bij De Rode Duivels. “Qua karakter is Witsel tot slot eveneens makkelijk inpasbaar in de groep - hij kent nog heel wat elementen van vroeger”, besluit Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.