Witsel in z'n nopjes: 'Vereerd om terug te keren'

Witsel is in zijn nopjes met terugkeer bij de Rode Duivels: 'Ik ben vereerd'

29 mei om 13:38

De opvallendste naam in de selectie van Domenico Tedesco? Ongetwijfeld die van Axel Witsel. De ervaren rot is er pas voor het eerst bij onder de huidige bondscoach, tot zijn grote tevredenheid.

Witsel had eerder zijn pensioen aangekondigd, maar na een prima jaargang (als verdediger) bij Atlético Madrid, zette hij de deur terug open. Tedesco ging daar gretig op in. Op zijn sociale media reageerde Witsel kort, maar trots op zijn EK-selectie. 'Ik ben vereerd om terug te keren en het truitje van de Rode Duivels weer te dragen', staat te lezen op zijn X-profiel.

Voor Witsel wordt het dan wel een eerste kennismaking met de manier van werken van Tedesco, de nationale ploeg op zich heeft natuurlijk geen geheimen voor hem. In totaal telt hij 130 caps. Enkel Jan Vertonghen staat hoger in de eeuwige ranglijst. De laatste wedstrijd van Witsel bij de Rode Duivels dateert van de 0-0 tegen Kroatië op het WK 2022 in Qatar.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.