'Bestemming Berlijn' zet Witsel in de basis: "Moet de voorkeur krijgen op Debast"

29 mei om 18:34
Laatste update: 29 mei om 18:34

Het EK in Duitsland staat voor de deur. Naar aanleiding van het toernooi pakt VoetbalPrimeur.be uit met zijn eigen podcast, Bestemming Berlijn. Al het nieuws over het EK komt voorbij. In aflevering twee bespreken we de selectie van bondscoach Domenico Tedesco en gaat het onder meer over de beslissing om Axel Witsel toch mee te nemen.

Het leek al even in de maak en Tedesco gaf dinsdagmiddag uiteindelijk ook bevestiging: de inmiddels 35-jarige Witsel mag zich weer een Rode Duivel noemen. "De beslissing om Witsel mee te nemen, is geen verrassing", begint hoofdredacteur Daan Slingers. "Uiteindelijk niet", gaat redacteur Vincent Haegeman erop in. "Twee weken geleden zou dat nog een grote verrassing geweest zijn, maar sinds de ontwikkelingen van de afgelopen week niet echt", klinkt het. Toen raakte al bekend dat Tedesco naar Spanje was afgereisd om Witsel toch te overtuigen zich weer inzetbaar te maken.

Meteen in de basis?
Voor Witsel is het ook meteen zijn eerste selectie onder bondscoach Domenico Tedesco. Toch gelooft adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader dat Witsel al meteen mag hopen op heel wat speelminuten. "Volgens mij zal hij ook meteen een basisplek krijgen", geeft hij aan.

"Het zou al heel raar zijn als je Witsel op de bank zet. Al zeker na zijn sterk seizoen bij Atlético Madrid", gaat Schrader verder. Dat beaamt ook Haegeman. "Mijn gevoel zegt ook dat hij een basisplek zal krijgen."

Geen Debast, wel Witsel
Met een basisplek lijkt Witsel ook Zeno Debast en andere concurrenten uit de elf te werken. "Ik zou Witsel ook altijd verkiezen boven Debast", aldus Schrader. "En in principe staat Witsel qua hiërarchie boven Debast. Hij speelt", pikt Haegeman daarop in.

Al stelt Haegeman zich ook wel de vraag of het de juiste keuze is om met ervaren rotten Jan Vertonghen en Witsel aan het toernooi te beginnen. "Ga je met Witsel én Vertonghen spelen? Ik ben echt heel benieuwd hoe Tedesco het gaan aanpakken. Ik kijk er echt naar uit om zijn keuze te zien", besluit Haegeman nog.

Voor Tedesco staat de komende dagen en weken dus nog een belangrijke oefening. Zo is ook Wout Faes achterin nog een optie en is het daarnaast nog maar de vraag of de bondscoach kiest voor een verdediging met drie centrale pionnen of toch voor de klassieke viermansverdediging.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.