De EK-selectie van België op het EK: 25 Rode Duivels inclusief Witsel zijn bekend

28 mei om 10:00
Laatste update: 28 mei om 10:42

De selectie van de Rode Duivels voor het EK 2024 is bekend. Domenico Tedesco selecteerde 25 namen voor het toernooi. De bondscoach had ook een plaats voorzien voor Axel Witsel in zijn kern. 

Tedesco mocht in tegenstelling tot de vorige Europese Kampioenschappen geen 23, maar 26 namen selecteren. Toch selecteerde Tedesco er 25. Door muurschilderingen raakten al bekend dat onder meer Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku zich mochten opmaken voor het toernooi.

Terugkeer Witsel
Dinsdag maakte Tedesco zijn hele selectie bekend. Axel Witsel is misschien de meest opvallende naam in de selectie. Alhoewel verrassend is het niet dat de speler van Atlético Madrid de selectie haalde. Eerder kwam al naar buiten dat Tedesco naar Madrid was gevlogen om te praten met Witsel. 

Geen Vanaken, wel De Cuyper
Maxim De Cuyper maakt onderdeel uit van de Rode Duivels van Tedesco en is een nieuwkomer in de selectie van de bondscoach. Van Club Brugge-spelers die geselecteerd hadden kunnen worden, is de meest opvallende naam die ontbreekt Hans Vanaken.

Geen Batshuayi
Ook Michy Batshuayi zal niet bij het EK aanwezig zijn. De spits van het Fenerbahçe, die onlangs zijn contract bij de Turkse club verlengde, ziet andere aanvallers passeren.

Geen Courtois
Thibaut Courtois speelt deze week de finale van de Champions League met Real Madrid. De doelman zal evenwel niet in actie komen op het EK. Door een kwestie met de aanvoerdersband vertroebelde de relatie tussen Courtois en Tedesco. Als doelmannen neemt Tedesco Koen Casteels, Matz Sels en Thomas Kaminski mee naar Duitsland.

Twee youngsters
Bovendien kondigde Tedesco aan dat er nog twee jonge spelers meegaan naar het EK. Naar eigen zeggen heeft Tedesco enkele namen in zijn hoofd, maar weet de bondscoach nog niet wie er meegaan. Het kan zijn dat de spelers in de komende interlands aan bod komen.

De volledige selectie

Hieronder de volledige EK-selectie van Tedesco op een rij.

Doel: Koen Casteels, Thomas Kaminski, Matz Sels

Verdediging: Timothy Castagne, Wout Faes, Thomas Meunier, Arthur Theate, Axel Witsel, Jan Vertonghen, Zeno Debast, Maxim De Cuyper

Middenveld: Kevin De Bruyne, Charles De Ketelaere, Orel Mangala, Amadou Onana, Youri Tielemans, Axel Witsel, Aster Vranckx, Arthur Vermeeren

Aanvallers: Johan Bakayoko, Yannick Carrasco, Jeremy Doku, Romelu Lukaku, Dodi Lukebakio, Lois Openda, Leandro Trossard

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.