Standard dicht bij faillissement? ‘Afhankelijk van uitkomst’

Standard dicht bij faillissement? ‘Afhankelijk van uitkomst kan het dreigen’

1 juni om 12:44

De toekomst van Standard is momenteel een groot vraagteken. Op 21 juni zal de Luikse rechtbank de klacht van de voormalige voorzitter, Bruno Venanzi, behandelen. Afhankelijk van de uitkomst zou een faillissement dreigend nabij kunnen komen, schrijft RTBF.

"Het doet pijn om zo'n belangrijke club in onze competitie in zo'n situatie te zien," zegt Nicolas Frutos. Hij benadrukt dat de fans van Standard zich waarschijnlijk vreselijk voelen, wetende dat er achter de schermen veel gaande is zonder dat ze weten wat de toekomst brengt.

Zelfs als Standard erin slaagt de financiële en juridische problemen te overwinnen, blijft de sportieve toekomst zorgwekkend volgens de krant. Het huidige team verliest zeven uitgeleende spelers die zullen terugkeren naar hun oorspronkelijke clubs, en de resterende spelers hebben geen hoge marktwaarde. 

Tijdens een discussie op de set van La Tribune gaven de analisten hun visie op het toekomstige team van de Rouches. Philippe Albert zei: "Ik hoop niet dat het de ploeg wordt die we in de eerste helft tegen Mechelen zagen. Wat daar gebeurt is rampzalig op elk vlak." Nicolas Frutos voegde hieraan toe dat het moeilijk is om nieuwe spelers aan te trekken voor een club met een onzekere toekomst.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.