Standard kijkt mee: Everton trekt stekker uit deal met 777

Teken aan de wand voor Standard: Everton trekt stekker uit deal met 777 Partners

1 juni om 10:33
Laatste update: 1 juni om 11:25

De voetbalwereld zegt haar vertrouwen in 777 Partners volledig op. Het investeringsfonds is eigenaar van onder meer Standard Luik en werkte de laatste maanden aan een deal om ook Everton FC op te kopen. Die constructie is nu ingestort, meldt de Engelse club van Amadou Onana.

Op hun website komen The Toffees met een officieel statement: de onderhandelingen met 777 Partners zijn opgeblazen. De termijn om tot een overeenkomst te komen liep tot eind mei en is nu dus verstreken. Nochtans had die Amerikaanse groep de voorbije maanden al heel wat geld in de club gestoken. Everton bedankt hen daar ook voor, maar kiest eieren voor haar geld. 777 Partners wordt dezer dagen namelijk opgejaagd door het gerecht vanwege financiële wanpraktijken. Everton kondigt aan dat het nu op zoek gaat naar potentiële nieuwe overnemers.

Een pad dat ook Standard al even is ingeslagen. De schuldenberg die 777 Partners heeft uitgediept, bracht namelijk ook de trots uit de Vurige Stede in nauwe schoentjes. Een groep rond oud-voorzitter Bruno Venanzi zou alvast kandidaat zijn om over te nemen, al is er voorlopig nog helemaal niets concreet. Naast Standard zitten ook Genoa CFC, Red Star F.C., Hertha BSC en Vasco da Gama in de portefeuille van 777 Partners. De vraag is enkel: voor hoelang nog? 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.