Geen 'duiventil' verwacht bij Club Brugge

Geen 'duiventil' verwacht bij Club Brugge: 'Zestal wekt meeste interesse op'

29 mei om 14:37

Nummer negentien is binnen, maar wees maar zeker dat Club Brugge de komende weken al volop bouwt aan de twintigste landstitel uit de clubgeschiedenis. Op transfervlak wil de kersverse landskampioen niet al te gek meer doen. Dat betekent onder andere dat er niet zoveel vertrekkers hoeven verwacht te worden. Een zestal wekt voorlopig het meest interesse op.

Verwacht deze zomer geen 'duiventil' bij Club Brugge, voorspelt Het Nieuwsblad. Net als in de vorige transferperiodes wil het bestuur de kalmte bewaren. Daardoor zal er geen totale leegloop plaatsvinden. Nochtans staan enkele jongens in het etalageraam. De namen: Raphaël Onyedika, Andreas Skov Olsen, Antonia Nusa, Philip Zinckernagel, Maxime De Cuyper en Joël Ordoñez.

Uiteraard zullen zij niet alle zes vertrekken, voegt HNB er meteen aan toe. Veel waarschijnlijker is dat Club er drie of vier ten gelde maakt, zodat de spaarpot weer wat verder gevuld geraakt. Dat geld heeft Blauw-Zwart nochtans niet per se nodig. De cijfers kleurden al groen en door de (onverwachte) titel komen ook de Champions-League-vetpotten nog maar eens in Brugse zakken terecht.

Wat wel al vast staat, is dat Club Brugge op zoek moet naar een nieuwe spits. Igor Thiago werd afgelopen winter al verkocht aan Brentford FC. Dat gebeurde voor een recordbedrag: 37 miljoen euro.