“Slechts één keer voorbij kwartfinale”

Degryse voorzichtig over Rode Duivels: “Slechts één keer voorbij kwartfinale”

28 mei om 18:29

Het EK in Duitsland staat ondertussen voor de deur. De selectie van de Rode Duivels werd op dinsdag gedeeld en nu kan de nationale ploeg beginnen aan haar voorbereidingen. Marc Degryse tempert alvast de verwachtingen van buitenaf.

Volgens Degryse moeten we niet verwachten dat de huidige generatie het beter zal doen dan de zogenaamde Gouden Generatie. “Dit wordt voor veel jongeren ook het eerste toernooi waar de nodige druk op zit”, merkt de analist op, geciteerd door Het Laatste Nieuws

“Hoe kan je nu verwachten dat deze generatie het plots beter zouden doen dan die zogenaamde Gouden Generatie?”, vraagt Degryse zich af. Hij merkt op dat de Rode Duivels op de vijf voorbije toernooien maar één keer voorbij de kwartfinale geraakt, met een halve finale in Rusland. 

“Als je in Duitsland de kwartfinale kan overleven, heb je het dus goed gedaan,” concludeert Degryse, waarmee hij aangeeft dat het bereiken van de kwartfinale al een succes zou zijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.