Wie moet in doel bij Rode Duivels op het EK Casteels Sels Kaminski

POLL: Wie moet de nummer één in doel worden bij de Rode Duivels op het EK?

28 mei om 20:21
Laatste update: 28 mei om 20:21

Thibaut Courtois maakt geen deel uit van de selectie voor het EK. Dat kan echter allerminst een verrassing genoemd worden. Ondanks Koen Casteels een streepje voor lijkt te hebben, wil bondscoach Domenico Tedesco nog niet uitspreken wie zijn nummer één wordt in Duitsland. 

Voor Tedesco was Courtois eigenlijk geen optie meer. Op de vraag wie de nummer één zal zijn op het EK, laat Tedesco nog alle opties open. "Dat valt nog af te wachten", aldus de bondscoach op de persconferentie. "We hebbennog enkele weken te gaan en we hebben drie briljante doelmannen."

Koen Casteels lijkt de meest logische keuze. De 31-jarige doelman is al jaren het sluitstuk bij VfL Wolfsburg in de Duitse Bundesliga, al zoekt hij nu naar een nieuwe uitdaging vermits zijn contract afloopt op 30 juni. Casteels pakte dit seizoen echter maar 4 clean sheets in 25 wedstrijden. In totaal moest de doelman zich 39 keer omdraaien. 

Thomas Kaminski mag dan wel gedegradeerd zijn met Luton Town FC, persoonlijk kan hij terugblikken op een erg sterk seizoen. Ondanks hij 85 doelpunten slikte en maar 2 clean sheets kon pakken bij Luton, werd hij onlangs door z'n ploegmakkers verkozen tot 'Beste speler van het Seizoen'. Daarnaast won hij enkele dagen geleden 'Save of the Season' in de Engelse Premier League

Matz Sels maakte afglopen winter de overstap van Strasbourg naar Nottingham Forest. Bij beide clubs was hij onbetwiste titularis. In de Ligue 1 moest Sels zich 24 keer omdraaien in 19 wedstrijden en pakte hij 3 clean sheets. In de Premier League kon Sels 1 clean sheet pakken en slikte hij 27 doelpunten in 16 wedstrijden. Desondanks speelde Sels een belangrijke rol in de redding van Nottingham Forest.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.