'AZ'er Sugawara in beeld bij Brighton en Inter'

'Inter en Brighton azen op AZ-steunpilaar: vraagprijs van zes miljoen'

12 mei om 18:38

Yukinari Sugawara is hoogstwaarschijnlijk aan zijn laatste weken bezig bij AZ. De 23-jarige rechtsback ligt nog maar één jaar vast bij AZ en hij lijkt deze zomer een transfer te maken, meldt transferexpert Florian Plettenberg.

Volgens de Sky Sport-verslaggever is Sugawara iemand om in de gaten te houden in de komende transferperiode. De Japanse international is uitgegroeid tot steunpilaar bij AZ en heeft zich in de kijker gespeeld met zijn goede prestaties. Dit seizoen was hij goed voor vier goals en zes assists in 28 Eredivisie-optredens.

AZ zou zo'n zes miljoen euro verlangen voor Sugawara. Meerdee clubs informeerden bovendien al. De vleugelverdediger staat onder meer op de lijstjes bij clubs als Everton, Brighton, Internazionale en VfL Wolfsburg. Bij de Italiaanse kampioen lijkt hij in dat geval in beeld te zijn als vervanger van Denzel Dumfries, over wiens toekomst al langer wordt gespeculeerd.

Sugawara speelt sinds 2020 voor de Alkmaarders. Hij werd destijds opgepikt bij Nagoya Grampus in zijn geboorteland. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.