"Heb Overmars toen gezegd dat hij zich als een klootzak heeft gedragen"

9 februari om 13:43

Peter Bosz heeft uitvoerig gesproken met zijn vriend Marc Overmars na zijn ontslag bij Ajax. De coach van PSV werd door de toenmalig technisch directeur aangesteld bij de Amsterdammers en daar ontstond een mooie vriendschap uit tussen de twee. In een interview met HELDEN Magazine wordt Bosz gevraagd naar de situatie rond Overmars.

De beschuldigingen rond grensoverschrijdend gedrag aan het adres van Overmars, kwamen pas toen Bosz al weg was bij Ajax. Toch hebben de twee er zeker over gesproken, onthult de PSV-trainer. "Wat hij heeft gedaan, is fout. Ik heb hem gezegd dat hij zich als een klootzak heeft gedragen, Marc is ook een vriend van mij en hij is ook echt aan de schandpaal genageld bij Ajax."

Alhoewel Bosz van mening is dat Overmars zeker fout zat, vindt hij ook dat Ajax zijn vertrek anders had moeten aanpakken. "Als ik Ajax was geweest, dan had ik het anders aangepakt. Ik had hem natuurlijk direct op non-actief gesteld, maar daarna een onderzoek ingesteld en daaraan conclusies verbonden. Het is helaas niet terug te draaien."

Onlangs werd Overmars ook nog eens door de FIFA een jaar geschorst, waardoor hij zijn werkzaamheden bij Antwerp niet voort mag zetten. Een hele zware straf, vindt Bosz. "De prijs die hij en zijn familie hebben betaald is hoog. En nogmaals hij is zelf echt een klootzak geweest. Maar de straf die hij er nu nog bovenop heeft gekregen van de KNVB en de FIFA vind ik niet terecht."