Vrancken voor Antwerp:

Vrancken heeft focus volledig op Antwerp: "Twee ploegen die vol voor zege gaan"

26 december 2023 om 11:17
Laatste update: 26 december 2023 om 11:41

KRC Genk - Royal Antwerp FC gaat deze dinsdagmiddag wel degelijk door, weliswaar 'onder voorbehoud' vanuit Limburgse hoek. Na alle commotie rond de topper bij RSC Anderlecht wordt het zaak om de vrijgekomen adrenaline en/of frustratie op de juiste manier aan te wenden, beseft ook Wouter Vrancken.

Het debacle in het Lotto Park is duidelijk nog niet verteerd in Genk, mede omdat er nog geen definitieve uitspraak werd geveld over de zaak. Intussen moet de ploeg wel al weer vol aan de bak, want met Antwerp komt op tweede kerstdag een volgende topclub over de vloer. Bovendien houdt Genk ook aan die tegenstander nog nare herinneringen over, denk maar terug aan de razendspannende titelontknoping van vorig seizoen.

Ondanks verwoede pogingen om hen speelgerechtigd te krijgen, zal Genk het tegen Antwerp zonder Daniel Muñoz en Joseph Paintsil moeten zien te rooien. Alle ontevredenheid van de voorbije dagen moet even wijken. "We proberen de focus van de jongens op de wedstrijd te houden, ze moeten er klaar voor zijn", tekende Sporza op uit de mond van Vrancken.

Het belooft hoe dan ook een wedstrijd op het scherpst van de snee te worden. Of Antwerp voordeel of net nadeel kan halen uit de gebeurtenissen van afgelopen weekend, is een open vraag. In ieder geval kijkt ook Vrancken uit naar een spetterende wedstrijd. "Ik verwacht een duel tussen twee ploegen die vol voor de zege gaan."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.