Aanduidingen speeldag 20: geen Boterberg/Verboomen

Aanduidingen speeldag 20: veel druk op schouders van Lardot in Genk-Antwerp

26 december 2023 om 10:29

Na een weekend boordevol commotie over de arbitrage lijkt het Referee Department zo lang mogelijk gewacht te hebben met de aanduidingen voor speeldag 20, de laatste van 2023. Op dinsdagochtend zijn die toch naar buiten gekomen. Zoals bekend komen Jan Boterberg en Nathan Verboomen niet in actie.

Beide hoofdrolspelers uit de veelbesproken RSC Anderlecht - KRC Genk zijn door het scheidsrechtersorgaan eventjes aan de kant gezet, totdat de storm is gaan liggen op zijn minst. Jonathan Lardot zal vlak na Kerstmis het meest onder het vergrootglas liggen. Hij moet de volgende topper van Genk in goede banen leiden, tegen Royal Antwerp FC. Dat belooft een wedstrijd met veel emoties te worden.

Dinsdagavond staat een minstens even grote affiche op het programma, wanneer Club Brugge koploper Union Saint-Gilloise ontvangt. Daar zal Jasper Vergoote dienst doen als hoofdscheidsrechter. Ook op woensdag vinden nog drie wedstrijden plaats. Onder meer RSC Anderlecht - Cercle Brugge, met Lothar D'Hondt als arbiter, is eentje om naar uit te kijken.