Louwagie duidelijk na Club Brugge – KAA Gent: “Kunnen dit niet laten passeren”

Louwagie duidelijk na Club Brugge – KAA Gent: “Kunnen dit niet laten passeren”

18 december 2023 om 07:00
Laatste update: 18 december 2023 om 07:27

KAA Gent voelt zich bestolen na Club Brugge – KAA Gent. De Buffalo’s waren het niet eens met enkele beslissingen van de scheidrechter van VAR. Ook Michel Louwagie haalde na afloop uit tegenover Het Laatste Nieuws.

In minuut vijf had KAA Gent volgens Louwagie al een strafschop verdiend. “Dat was een duidelijke overtreding. Als het daar 0-1 wordt, krijgen we een totaal andere match. Anno 2023 lukt het onze Belgische scheidsrechters nog altijd niet om matchen correct te fluiten. Dat hebben we vandaag weer vastgesteld. Ondanks alle technologie, en de VAR, komen ze nog steeds tekort.”

Louwagie spreekt duidelijke taal over de arbitrage tijdens de topper. “Vandaag waren Lardot en videoref Visser gewoon niet op niveau. Het was onvoldoende. Ze hebben gefaald. Dit wil ik aan de kaak stellen. Iemand van de club moét hierop reageren. De arbitrage in ons land moét beter. We kunnen dit niet laten passeren.”

Ook werd er geen lijn getoond bij de 1-0 van Thiago. “Oké, er is een lijn getrokken. Maar waarom werd die niet getoond? De VAR kwam er om transparantie te brengen. Die is er nu totaal niet. Kijk, de technologie moet gecorrigeerd worden. Er moet gewerkt worden met betere én duidelijkere buitenspellijnen en doellijntechnologie. Zoals in de Champions League. Vorige week was Club Brugge de dupe, nu wij. Er zijn nog te veel grijze zones.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.