Ook Burgemeester van Gent uit zware kritiek op VAR: 'Altijd hetzelfde in Brugge'

17 december 2023 om 20:01

Bij KAA Gent was men na de partij tegen Club Brugge niet te spreken over de wedstrijdleiding. De Buffalo's zagen de scheidsrechter(s) meermaals in de fout gaan en hadden flink wat kritiek. Zelfs de Gentse Burgemeester had kritiek.

Op X durven voetbalfans weleens flink wat kritiek te spuien op Belgische scheidsrechters. Doorgaans anoniem en achter een alias, maar Mathias De Clercq, Burgemeester van Gent, had ook flink wat kritiek. 'Altijd hetzelfde in Brugge. Vorig jaar met Buchanan op Gift (Orban, red.), vandaa opnieuw de VAR' , klonk het stevig.

Onder andere de beslissing om Gent geen strafschop toe te kennen na de (te) lichte actie van Mechele op Cuypers zorgde voor ongeloof. Al beging Tissoudali enkele seconden daarvoor ook een fout op Casper Nielsen. Ook de beslissing om Club Brugge een penalty te geven bij vermeend buitenspel van Igor Thiago kreeg flink wat kritiek. De Braziliaan stond echter onside en de beslissing bleek dus correct.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.