Vanhaezebrouck haalt andermaal uit naar refs: "Het moet in evenwicht zijn hé"

17 december 2023 om 16:04

Club Brugge haalde het zondag verdiend van KAA Gent en hield de drie punten thuis. Achteraf was er wel wat te doen om de wedstrijdleiding. Vooral bij Hein Vanhaezebrouck, die andermaal stevig uithaalt naar de scheidsrechters.

Al vroeg in de eerste helft was er een discutabele fase, waarbij Hugo Cuypers zou neergehaald zijn door Brandon Mechele. De scheidsrechter en de mannen in Tubeke zagen er geen fout in. Vanhaezebrouck vindt hen zwaar in de fout gaan.

"Ik zag Mechele onze spits Cuypers vasthouden. Dat is voor mij voldoende om een strafschop te geven. Altijd een penalty", is Vanhaezebrouck duidelijk bij Eleven Sports/DAZN. "En ook bij de eerste strafschopfase van Club Brugge hoor ik dat Thiago buitenspel stond (uiteindelijk bleek de Braziliaan wel onside te staan en was de beslissing correct, red.). Het is niet verrassend dat men dit bij Club Brugge laat doorgaan. Ik heb alleszins geen lijn gezien. Het moet in evenwicht zijn hé", aldus de trainer van Gent.

"Het is misschien niet toevallig. Maar we hebben in onze eigen voet geschoten en hadden ook efficiënter moeten zijn. Als je strafschoppen weggeeft, dan weet je dat je in de problemen komt. Gewoon dom", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.