Vandenbempt stelt zich vragen bij goal Club Brugge, maar VAR deed zijn taak

17 december 2023 om 15:44

Veel discussie over de wedstrijdleiding in Club Brugge – KAA Gent. Er was niet enkel twijfel over de niet-gegeven strafschop voor KAA Gent, ook het eerste doelpunt van Club Brugge lokt nu discussie uit. Althans, toch bij Peter Vandenbempt.

Dat er een fout werd begaan op Phillip Zinckernagel was duidelijk. De beslissing van de VAR om Club Brugge een strafschop toe te kennen was dus correct, al vroeg Vandenbempt zich bij Eleven/DAZN af of Igor Thiago voordien niet buitenspel stond.

In de bijzonder lange aanloop naar de fout op Zinckernagel kreeg Thiago namelijk de bal toegespeeld, maar is het niet duidelijk of hij ook buitenspel stond. Mogelijk stond Ismaël Kandouss nog achter Thiago, maar volgens het blote oog stond Thiago misschien wel buitenspel. Al weet de commentator niet of de VAR dat ook heeft bekeken.

Tekst gaat verder onder de foto.

"Heeft de VAR dit gecheckt?", klonk het tijdens de wedstrijd. "De kans bestaat dat hij dit vergeten is. Je kunt wel niet met zekerheid zeggen dat het buitenspel is, maar het lijkt er wel op." Na de wedstrijd moest Vandenbempt uiteindelijk wel melden dat de VAR de beelden wél had bekeken en dat Thiago geen buitenspel stond.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.