Riemer: “Driehoek Leoni, Verschaeren, Stroeykens op gepast moment”

Riemer: “Driehoek Leoni, Verschaeren, Stroeykens op gepast moment”

15 december 2023 om 17:11

RSC Anderlecht presteert sterk in de Jupiler Pro League. Er is dan ook veel concurrentie bij paars-wit. Na de terugkeer van Yari Verschaeren is het vooral drummen op het middenveld. Brian Riemer sprak met Het Nieuwsblad.

Er wordt geopperd om meer creatief, maar Riemer blijft voorlopig aanhouden bij het duo Rits-Delaney. “Er zijn altijd opties om te ontsnappen aan de pressing van de tegenstander. Je kunt er al combinerend onderuit voetballen, maar als je die eerste linie voorbij bent, vliegen ze weer op je. Dat gaat niet altijd.”

De Deense oefenmeester wijst ook naar de blessure van Francis Amuzu. “Het is soms beter om zelf heel snel de ruimtes in de rug van de defensie te benutten door snel en verticaal te voetballen. Normaal hebben we daar met Francis Amuzu het ideale type voor, maar Francis is al eventjes niet meer 100 procent geweest.”

Riemer sluit echter niet uit dat hij zal roteren. “Ik overweeg altijd wat de beste keuzes zijn voor elke wedstrijd. Er is ook geen enkele garantie dat Rits en Delaney elke wedstrijd gaan spelen. Ik zou ook wel eens een driehoek Leoni, Verschaeren, Stroeykens willen zien, maar dat moet op het gepaste moment zijn. Het is goed dat we zoveel opties hebben om matchen op diverse manieren naar onze hand te zetten.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.