Achttien kaarten in Beerschot – Deinze: Pirard zet pijnlijk Belgisch record neer

11 december 2023 om 14:55
Laatste update: 11 december 2023 om 15:26

Beerschot is er zondag niet in geslaagd om Deinze in eigen huis te verslaan. Het werd 1-2, maar de hoofdrol ging in de partij vooral naar scheidsrechter Quentin Pirard. Die na het kaartenfestival in de geschiedenisboeken is terechtgekomen.

De wedstrijd tussen Beerschot en Deinze ontaardde helemaal en Pirard wist de partij maar niet onder controle te houden. De 32-jarige ref trok uiteindelijk maar liefst tien gele en acht rode kaarten. Een record in het Belgische profvoetbal.

Nooit eerder werden er zoveel kaarten gegeven in een Belgische profwedstrijd. Pirard heeft daarmee het CPL-record van Wesley Alen uit 2021 gebroken, die maar liefst twaalf kaarten trok. Het absolute record in het Belgische profvoetbal stond op naam van Amand Ancion, die in 1999 in totaal dertien kaarten (waarvan vier rode) trok in een spectaculaire Westerlo – KRC Genk (6-6).

Met achttien kaarten heeft Pirard dat record nu stevig gebroken. Bij zowel Beerschoten Deinze waren de reacties vernietigend voor de scheidsrechter, die ook geen reactie wilde geven na zijn wedstrijd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.