Geen uitfans, toch problemen: Anderlecht-fans gooien propjes, bekers én aanstekers

11 december 2023 om 14:23

Na de ongeregeldheden in de beker kregen we geen uitfans in RSC AnderlechtStandard, maar de supporterskuren waren daarmee toch niet opgelost. Ook zondag liep het opnieuw fout af.

Bij Standard ging men afgelopen donderdag over de schreef in RSC Anderlecht – Standard en gooiden de fans van de Rouches met projectielen (waaronder stoelen) richting de Anderlecht-fans, die daarop dan weer een antwoord klaar hadden door vuurpijlen richting de Standard-fans te gooien.

De Rouches beslisten daarop om zondag geen fans mee te nemen naar het Lotto Park, maar ook zondag waren er weer problemen. Deze keer waren niet de fans, wel de voetballers het mikpunt. Meer bepaald Hayao Kawabe en Arnaud Bodart.

Die eerste werd toen hij een hoekschop wilde nemen bekogeld door verschillende papieren propjes, maar nam wel sportieve revanche door net voor rust de 1-1 te scoren. Net na de rust liep het opnieuw fout af en vlogen bekers en aanstekers richting het hoofd van Bodart toen die voor de Anderlechtse spionkop plaatsnam.

"Helaas vond ik het weer triest om de regen projectielen richting Bodart vast te stellen", gaf Peter Vandenbempt nog mee bij Sporza. "Laakbaar en onbegrijpelijk is het. Dat er supporters zijn die dat normaal vinden? Daar kan ik tot mijn laatste werkdag met mijn verstand niet bij", klonk het.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.