Anderlecht-Standard:

“Anderlecht had controle tegen Standard, maar strenge rode kaart was keerpunt”

9 december 2023 om 16:13

Clément Tainmont en David Houdret analyseerden de winst van RSC Anderlecht tegen Standard in de Beker van België, waarbij ze benadrukten dat Anderlecht de overwinning verdiende. Beide analisten van RTBF zien de rode kaart als een kantelpunt in de partij. 

"Beide teams wilden winnen, maar Anderlecht had meer controle over hun productie. Standard had meer moeite, speelde compact en profiteerde van overgangen. Anderlecht kon die kansen benutten, dat gaf hen de overwinning”, laat Tainmont optekenen. Standard was volgens de analist aanvallend niet in staat om Anderlecht in gevaar te brengen.

Het ontbrak Standard volgens de analisten aan ‘aanvallende ondersteuning’. Kanga kon de bal bijhouden, maar er was niet genoeg aanvallende steun om Anderlecht te bedreigen. Anderlecht daarentegen, met Dolberg als spil, slaagde erin gevaar te creëren en te benutten. "Ze hadden Dolberg als focuspunt, met spelers die diepte zochten.”

De rode kaart voor Price in de 59e minuut was volgens Tainmont een keerpunt: "Anderlecht had al controle, maar de rode kaart gaf paar-wit een betere positie om de wedstrijd rustig uit te spelen. Het was wel een strenge rode kaart.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.