'Anderlecht onderwerpt Hazard aan laatste test'

'Laatste training bepaalt of Hazard voldoende fit is voor tweede Standard-match'

9 december 2023 om 10:00
Laatste update: 9 december 2023 om 10:30

Een déjà-vu in het Astridpark. Amper drie dagen na de vorige (ontspoorde) bekerontmoeting komt Standard Luik opnieuw over de vloer bij RSC Anderlecht. Brian Riemer hoopt ditmaal wel op Thorgan Hazard te kunnen rekenen, al moet de zaterdagtraining daar uitsluitsel over bieden.

Anderlecht voetbalde donderdagavond dus nog in de beker en moet zondag opnieuw aan de bak, maar toch laste Riemer nog een laatste training in op zaterdag. Die zal onder meer dienen om de paraatheid van Hazard te testen, meldt Het Laatste Nieuws. De zomeraankoop staat nu ongeveer een maand aan de kant met een pijntje onder de knie.

Later op de dag zal blijken of Hazard in de selectie opgenomen kan worden of niet. Als ook de tweede clash met Standard nog te vroeg komt, moet de aanvallende middenvelder wachten tot volgend weekend. Dan wacht Anderlecht een andere topwedstrijd, op het veld van landskampioen Royal Antwerp FC. Riemer gaf op een eerdere persconferentie alvast aan dat het euvel bij Hazard min of meer verholpen is, maar dat hij nog steeds wat pijn voelt wanneer hij op een bal trapt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.