Standard-fans hielden lelijk huis in Anderlecht: veel schade

Anderlecht meet schade op: 198 stoeltjes afgebroken, geen extra verkoop in uitvak

9 december 2023 om 11:04

Bij RSC Anderlecht - Standard Luik van zondag zullen geen bezoekende supporters aanwezig zijn. Zij worden geweerd na de bedroevende taferelen aan het einde van de bekerontmoeting van afgelopen donderdag. Intussen heeft Anderlecht de schade opgemeten. Die is niet mis.

Paars-wit maakt op haar eigen website de balans op van een wilde avond in het uitvak. Daar zijn in de eerste plaats 198 zitjes gedeeltelijk of volledig afgebroken. Verder zijn ook enkele toiletten gesneuveld, muren zijn beklad, een deur werd geforceerd en ook verschillende veiligheidsnetten zijn stuk. Een trieste samenvatting van de doortocht van de Standard-fans op donderdagavond ...

Het Luikse bestuur deelt die analyse, want het besliste eerder al om zondag geen supporters te laten afreizen naar Brussel. Anderlecht dacht daar eventueel munt uit te slaan door ook het uitvak te vullen met paars-witte toeschouwers. Dat plan heeft de recordkampioen evenwel moeten laten varen. De schade in het vak is simpelweg te groot om mensen te ontvangen. Er komen dus geen extra plaatsen vrij voor zij die geen ticket hebben bemachtigd.