CEO Pro League Parys speekt na Anderlecht-Standard

CEO Pro League Parys na Anderlecht-Standard: “Tien jaar tot levenslange sanctie”

8 december 2023 om 15:15

De ongeregeldheden tijdens Anderlecht – Standard houden de gemoederen bezig. De Rouches straften de eigen fans al zelf door hen niet toe te laten voor de topper van komende zondag tegen paars-wit.

Daar lijkt het echter niet bij te blijven. Er wacht Standard ook een straf van de Pro League en er wordt ook gesproken over een (tijdelijke) afkoelingsperiode. CEO van de Pro League, Lorin Parys, laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de situatie.

Volgens Parys kan er sneller en gemakkelijker bestraft worden. “Zo is er in totaal al voor 300 jaar stadionverbod uitgesproken. Maar 0% risico bestaat nu eenmaal nog niet, zeker als je weet dat de pyro’s tegenwoordig de grootte hebben van een Labello Stick en de stewards slechts oppervlakkig mogen fouilleren.”

Vooral de vuurpijlgooiers worden hard aangepakt. “Maar de vuurpijlgooiers van gisteravond zullen de zwaarste sanctie krijgen: tien jaar stadionverbod. En als ze al bekend staan voor eerdere feiten, vliegen ze er levenslang uit.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.