Schadebalans Standard-fans opgemaakt

Schadebalans Standard-fans opgemaakt: ‘Race tegen de klok voor Anderlecht’

8 december 2023 om 15:25

Journalist Kjell Doms van Het Laatste Nieuws heeft de schadebalans van de Standard-fans tijdens de bekertopper tegen RSC Anderlecht opgemaakt. Paas-wit begint nu aan een race tegen de klok om alles te herstellen.

In de slotfase keek Standard tegen een 2-0 achterstand aan toen de poppetjes in de tribune aan het dansen gingen. De fans van Standard braken plots de boel af. De schade is niet mis: ‘198 afgerukte zitjes, toiletten vernield, lampen gesneuveld, muren beklad met graffiti en de stalen beveiligingsdraad die dienst doet als scheidingswand tussen de vakken ook volledig kapot’, klinkt het.

Zondag wacht alweer een nieuwe topper tegen Standard. De uitsupporters zullen niet aanwezig zijn na de maatregel van de Rouches, maar paars-wit wil de lege uitvakken graag opvullen met eigen fans. Dat kan echter enkel als alles tijdig wordt hersteld en dat zal voor Anderlecht nog een flinke klus worden. De kosten worden overigens op zo'n 10.000 euro geschat.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.