Anderlecht kondigt nieuwe jeugdstructuur aan

Deen, Mariman en Verbeke vormen triumviraat van nieuwe jeugdstructuur Anderlecht

10 november 2023 om 15:55
Laatste update: 10 november 2023 om 17:20

RSC Anderlecht pakt vrijdag uit met een grote aankondiging over de nieuwe structuur die het zal implementeren in haar jeugdwerking. De academie op Neerpede komt in handen van drie deskundigen: Mikkel Hemmersam, Henk Mariman en de terugkerende Peter Verbeke.

De jeugdwerking van Anderlecht krijgt al enkele decennia flinke lof, maar was dringend aan een moderne herziening toe. Daarom scheidden de wegen met Jean Kindermans eerder al. Jarenlang vormde de Brusselaar het gezicht van de doorstroming op Neerpede. Anderlecht laat in haar mededeling niet na om Kindermans te bedanken voor dat enorme werk.

Nu is het echter tijd om nieuwe horizonten te verkennen. Het triumviraat Hemmersam, Mariman en Verbeke moet dat project in goede banen leiden. Die eerste, een 46-jarige Deen, krijgt de functie van Academy Director. In juni streek hij al neer in het Astridpark. Hemmersam beschikt over mooie adelbrieven bij FC Nordsjaelland, dat in de Scandinavische wereld en daarbuiten bekend staat om haar uitstekende jeugdwerking.

Aan zijn rechter- en linkerhand zullen Mariman en Verbeke het beleid mee uittekenen. Mariman komt over van OH Leuven en wordt Academy Head of Football. Voor Verbeke is dan weer de titel van 'Academy Head of Talent & Innovation' weggelegd. Hij was eerder al aan de slag bij paars-wit als technisch directeur en CEO. Nu keert hij terug. Hoe Anderlecht die rollen concreet wil invullen, maakt het niet helemaal duidelijk in haar communicatie. De bedoeling is om de vooropgestelde visie in de nabije toekomst nog te versterken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.