'Anderlecht verrast en stelt Verbeke weer aan'

'Anderlecht verrast en stelt Verbeke terug aan, nu focus op de jeugdwerking'

10 november 2023 om 15:11
Laatste update: 10 november 2023 om 15:41

RSC Anderlecht gaat opnieuw in zee met Peter Verbeke. De gewezen technisch directeur en CEO van paars-wit zou zich ontfermen over de uitbouw van de jeugdwerking.

Het is Sporza dat de kat de bal aanbindt. Het medium stelt dat Verbeke binnenkort weer in dienst treedt bij Anderlecht. In samenwerking met de Deen Mikkel Hemmersam en Henk Mariman moet hij een nieuwe lijn uittekenen voor de opleiding en doorstroming vanuit Neerpede. Sinds het vertrek van Jean Kindermans drong een reorganisatie zich daar op.

Zo keert Verbeke terug op het oude nest, waar hij in 2020 voor het eerst neerstreek. Toen maakte hij de overstap van KAA Gent. In eerste instantie viel hem de rol van technisch directeur te beurt, later promoveerde hij tot CEO. De komst van Jesper Fredberg zorgde er nadien voor dat Verbeke naar het achterplan werd verdreven. Sinds maart was hij vooral aan de bak bij het Belgische bedrijf Double Pass, maar nu ligt zijn toekomst dus weer in Anderlecht.

Verbeke komt in het zog van Mariman, die eerder op vrijdag werd aangekondigd bij paars-wit. Die heeft jarenlange ervaring als jeugdcoördinator en stapt over van OH Leuven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.