Opluchting rond Vertonghen: 'Meegetraind bij Anderlecht'

Opluchting rond Vertonghen: 'Meegetraind bij Anderlecht, zaterdag laatste test'

10 november 2023 om 14:48
Laatste update: 10 november 2023 om 15:04

Het ziet ernaar uit dat Jan Vertonghen snel weer helemaal fit is. Vorig weekend stapte hij van het veld tegen Cercle Brugge met vrees voor ernstige schade aan zijn enkel. Dat valt best mee, zo blijkt, want deze vrijdag heeft Vertonghen alweer meegetraind.

De ervaren mandekker van RSC Anderlecht heeft zich vrijdagmiddag met zijn ploeggenoten op het oefenveld begeven, zag Het Laatste Nieuws. Alles leek in orde. De medische staf heeft het licht bijgevolg op groen gezet om zondag mee te spelen, wanneer de topper met KAA Gent wacht. Zaterdag volgt wel nog een extra test voor de zekerheid.

Als daar geen euvels meer opduiken, zal Vertonghen dus gewoon aan de aftrap verschijnen in de KAA Gent Arena. Niet alleen Brian Riemer, ook bondscoach Domenico Tedesco zal zo een zucht van verlichting slaken. In de komende interlandperiode zou de recordinternational, een vaste waarde in het hart van de verdediging, ook beschikbaar moeten zijn. Tedesco heeft hem alvast opgeroepen, al maakte de Duitser nog voorbehoud bij het eerste oefenduel met Servië.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.