'Verandering bij Ajax: 'Blind wordt adviseur van de rvc'

'Verandering bij Ajax: 'Blind wordt adviseur van de rvc, net als Van Gaal'

13 oktober 2023 om 19:25

Danny Blind wordt adviseur van de raad van commissarissen bij Ajax, vertelt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf. Blind krijgt in Amsterdam eenzelfde functie als Louis van Gaal.

"Ik heb heel groot nieuws", zegt Verweij in de podcast Kick-Off. "Danny Blind wordt adviseur van de raad van commissarissen, net als Louis van Gaal." De journalist spreekt van een 'boekhoudkundig ding'. "Ajax was te laat om Blind voor te dragen in de AVA (Algemene vergadering van aandeelhouders, red.). Dan moet er om Blind voor te dragen als commissaris een BAVA (Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, red.) worden uitgeschreven."

Volgens Verweij komen er waarschijnlijk meer nieuwe commisarissen. "Blind begint hoogstwaarschijnlijk als adviseur van de commissarissen, net als Van Gaal, om later commissaris te worden. Dat is een uitgemaakte zaak. Iedereen is heel enthousiast over de eerste periode van Blind als commissaris." Tussen 2018 en 2021 was Blind ook al lid van de rvc van Ajax.

Eerder deze week kwam al naar buiten dat Blind door Van Gaal was aangedragen om zitting te nemen in de rvc. Nu wordt duidelijk dat Blind in eerste instantie adviseur wordt.