Feyenoor verslaat FC Utrecht via Stengs en Ueda

Feyenoord overtuigt met scorende Stengs (ex-Antwerp) en Ueda (ex-Cercle)

3 september 2023 om 15:28

Feyenoord heeft zondagmiddag in De Galgenwaard kinderlijk eenvoudig afgerekend met FC Utrecht. Feyenoord deed dit onder meer via treffers van Calvin Stengs (ex-Royal Antwerp FC) en Ayase Ueda (ex-Cercle Brugge). De Rotterdammers hadden, op een paar minuten in de eerste helft na, vrijwel niets te duchten van de thuisploeg. Santiago Gimenez tekende voor twee van de vijf treffers tijdens het (basis)debuut van aanwinst Luka Ivanusec: 1-5.

Ivanusec kwam deze transferzomer over van Dinamo Zagreb en werd zondagmiddag door trainer Arne Slot direct voor de leeuwen gegooid. Igor Paixão schoof daardoor op naar rechts. Feyenoord begon uitstekend. Al na acht minuten spelen was het raak. Gimenez kreeg de bal mee van Calvin Stengs en kopte raak via de grond.

Een kleine tien minuten later stond het plotseling 1-1. Ryan Famingo tikte binnen uit een hoekschop en tekende daarmee voor de eerste seizoenstreffer van Utrecht. Het bleek echter niet het startschot voor meer. Na nog geen halfuur stond het alweer 1-1. Debutant Ivanusec, die overtuigend voor de dag kwam, gaf een fraaie pass op Stengs, die vervolgens koeltjes afrondde.

Toen Utrecht-doelman Vasilios Barkas direct na rust een gigantische blunder beging waaruit Gimenez scoorde, was al het Utrechtse verzet gebroken. Feyenoord was in het tweede bedrijf veel te sterk. De landskampioen combineerde er bij vlagen lustig op los. Zo ook bij de schitterende 1-4. Invaller Ayase Ueda was het eindstation na een aanval uit het boekje.

In de slotfase viel de score nog hoger uit. Yankubah Minteh, invaller, vond na een assist van debutant Ondrej Lingr knap het net. Zodoende zijn de zorgen in Utrecht nog maar eens groter geworden. De club staat nu zestiende met nul punten uit vier duels. De komende periode zal blijken door wie interim-trainer Rob Penders vervangen wordt. Feyenoord staat voorlopig tweede en hijgt PSV in de nek.