Genk mag dromen: 'Onuachu wil terugkeren'

'Onuachu gaat overstag voor terugkeer naar Genk, nu Southampton nog overtuigen'

31 juli 2023 om 22:45

Krijgt KRC Genk er binnenkort een fameuze kwaliteitsinjectie bij? Het zou zomaar kunnen, want Paul Onuachu staat blijkbaar welwillend tegenover een terugkeer naar de mijnstad. Blijft nog over: Southampton FC weten te overtuigen.

Het lokale Own Goal Nigeria pakt uit met een exclusieve primeur. Bronnen die dicht bij Onuachu staan, hebben onthuld dat de Nigeriaan liefst van al gewoon weer aan de bak gaat bij Genk. Die club verliet hij een half jaar geleden nog maar om zijn droom in de Premier League na te jagen. Die draaide echter uit op een nachtmerrie: bij Southampton was Onuachu nauwelijks van waarde en tot overmaat van ramp degradeerden The Saints.

Het staat nu al vast dat Onuachu niet in de Championship zal uitkomen. Een vertrek kondigt zich dan ook aan. Enkele Duitse laagvliegers waren in de running, waaronder VFB Stuttgart. De spits is er echter als de dood voor om opnieuw tegen het degradatiespook te strijden. Dan liever bovenaan meedraaien met Genk, lijkt zijn gedachtegang. De Limburgers polsten alvast bij zijn zaakwaarnemers en die bevestigden dat Onuachu happig is op een terugkeer.

Uiteraard is het Genkse broodje daarmee nog niet gebakken, want met Southampton is er nog een derde partij in het spel. De Engelsen hadden in januari nog achttien miljoen euro over voor Onuachu. Daar zal het een stevig verlies op lijden. Naar verluidt zou Southampton vrede nemen om de Nigeriaanse international nu voor zes miljoen alweer te laten vertrekken. Hoewel Genk voorlopig nog geen concreet bod binnenbracht, moet dat haalbaar zijn. Zoniet behoort ook een huurconstructie tot de mogelijkheden.