Vrancken is tevreden na RWDM – Genk

Vrancken na RWDM – Genk: “Niemand hoeft weg, mogen van mij allemaal blijven”

30 juli 2023 om 16:20

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KRC Genk, blikte zeer tevreden terug op de eerste Jupiler Pro League match van Genk uit bij RWDM. Genk wist met 4-0 te winnen en deed dat zonder een aantal basiskrachten. Dit in verband met de Europese uitdaging die Genk te wachten staat met Servette FC aankomende woensdag.

Vrancken wilde niet spreken van een perfecte match, maar wel van een zeer goede. “Er waren momenten in de eerste helft waar we beter moesten doen op hun counters, uiteindelijk was er niet veel op aan te merken”, citeert Het Belang van Limburg Vrancken.

Genk haalde deze transferperiode twee nieuwe aanvallers erbij met Alieu Fadera en Christopher Bonsu Baah, alleen Samatta vertrok bij Genk. “We hebben geanticipeerd op mogelijke vertrekkers, maar laat duidelijk zijn dat er van mij niemand weg hoeft en ze allemaal mogen blijven”, vertelt Vrancken.

Vrancken meent dat het alleen nog karig is in de spits bij Genk. Tolu Arokodare is de enige centrale spits in de selectie. “Enkel in de spits zitten we niet zo breed, hoewel Sor het daar goed deed vandaag. Neen, ik ben tevreden met hoe het nu is op dit moment”, besluit Vrancken.