'Na amper één seizoen kunnen Carstensen en Castro KRC Genk al tijdelijk verlaten'

31 juli 2023 om 14:44

KRC Genk heeft al enkele nieuwelingen in huis gehaald, maar zal ook op uitgaand vlak nog flink wat werken op de transfermarkt. Verschillende sterkhouders kunnen vertrekken en enkele jongere spelers worden mogelijk nog uitgeleend. Zo ook Rasmus Carstensen en Nicolas Castro.

Zowel Carstensen als Castro werden afgelopen zomer met grote verwachtingen in huis gehaald, maar dreigen voor het tweede seizoen op rij weinig speelminuten te gaan krijgen. Zij mogen dan ook tijdelijk vertrekken bij Genk.

Volgens Het Belang van Limburg is er alvast interesse in het duo. Bundesligaclub 1.FC Köln heeft zich bij Genk gemeld en hoopt Carstensen voor één seizen te kunnen huren van Genk. De Deense rechtsachter werd afgelopen zomer nog voor drie miljoen euro aangetrokken, maar kwam slechts vier keer uit voor het A-elftal van Genk.

Ook Castro kan vertrekken en verhuist mogelijk richting Spanje. Genk onderhandelt momenteel met de Spaanse tweedeklasser Elche, die de middenvelder wil huren. De 22-jarige middenvelder kostte Genk ook iets meer dan drie miljoen euro, maar kwam voornamelijk als invaller uit voor de Limburgers.