Blind nog steeds multifunctioneel: 'Kan nog op links, centraal en middenveld'

Blind nog steeds multifunctioneel: 'Kan nog op links, centraal en middenveld'

13 juli 2023 om 12:45

Daley Blind denkt dat hij nog altijd op drie posities uit de voeten kan bij zijn nieuwe club Girona. Dat meldt hij in zijn eerste persconferentie voor de club. Blind wil van waarde zijn voor het team, waar dat dan ook is. De Nederlander werd lange tijd genoemd bij Royal Antwerp FC.

"De vraag over mijn favoriete positie is er één die ik heel erg vaak krijg", vertelt Blind na de eerste vragen van de Spaanse pers. "Ik zeg eigenlijk altijd hetzelfde. Ik kan als linksback, als centrale verdediger en als middenvelder uit de voeten. Het ligt er echt aan waar de coach mij nodig heeft. Ik wil gewoon helpen, zoveel als ik kan." Na een periode met weinig speeltijd bij Bayern München, mag Blind het nu laten zien in Spanje.

Volgens de oud-speler van Ajax wordt hij ook goed ontvangen bij Girona. "Mijn collega’s helpen mij erg goed hier, ze geven mij het gevoel van thuiskomen. Ik ben zo blij dat ik hier ben. Je moet ook echt ambities blijven houden. Dat blijven we het komende seizoen ook doen en we hopen minimaal hetzelfde te kunnen bereiken als wat we vorig jaar hebben gehaald." Girona eindigde afgelopen seizoen boven verwachting op de tiende plek in de Spaanse competitie.