Mario Stroeykens laat zich uit over Mauves Army: "Verdienen respect"

Slechts korte groet van spelers aan Mauves Army: “Wij verdienen ook respect”

Vandaag om 09:00

In RSC Anderlecht – Standard kwam de Mauves Army pas na 12 minuten de tribunes op. De rest van het stadion vond dat maar niets en ook de spelers van RSC Anderlecht leken de actie van hun eigen fans maar matig te waarderen.

Toen de Mauves Army na 12 minuten verscheen in de tribune, kregen ze fluitconcert van de andere supporters in het stadion over zich. Na de 3-0 zege tegen Standard gingen de spelers niet uitbundig vieren bij het vak achter het doel. Iets wat de ploeg normaal doet.

De spelersgroep van Anderlecht ging wel even naar het vak met de handen omhoog, maar ging meteen verder richting de rest van het stadion. Volgens Mario Stroeykens gingen de spelers wel de fans bedanken, maar ging het "iets sneller dan normaal", klinkt het in Het Nieuwsblad.

De Mauves wilde een signaal afgeven, en de spelersgroep blijkbaar ook. "Omdat wij als groep vinden dat wij ook het respect verdienen. Net zoals alle andere fans in het stadion", aldus een van de uitblinkers tegen Standard.

De supporters van Anderlecht protesteerden omwille van het feit dat er geen uitfans van Standard aanwezig mochten zijn. "Wij zijn van mening dat de supporters dan zelf ook het goede voorbeeld moeten geven. Als je ziet wat er in Sociedad gebeurde, mag je niet verbaasd zijn als de Pro League uitfans in risicomatchen zoals deze verbiedt", besloot Stroeykens.