Napoli laat zich volledig overdonderen door Milan

Napoli laat zich volledig overdonderen door AC Milan, invaller Saelemaekers scoort

2 april 2023 om 22:53
Laatste update: 2 april 2023 om 22:54

SSC Napoli heeft zondagavond een ongenadig pak slaag gekregen van AC Milan. Het werd maar liefst 0-4 voor de ploeg van Stefano Pioli en zijn vier Belgen, die de ploeg van Luciano Spalletti alle hoeken van het veld liet zien.

Over wie er kampioen wordt in Italië, is allang geen twijfel meer. Napoli staat maar liefst zestien punten voor op nummer twee SS Lazio, terwijl nummer drie AC Milan volop inzet op de tweede plaats in de Serie A. Juist daarom komt de oorwassing van Napoli als een verrassing.

Gevaarlijk was Napoli geen moment in de openingsfase. Het werd volledig overdonderd door Milan, dat via Rafael Leao en Brahim Diaz al na 25 minuten op een 0-2 voorsprong stond. Leao chipte de bal subtiel achter doelman Mike Maignan, terwijl Diaz de Napoli-defensie uitkapte en de bal hoog in het doel schoot.

Het bleef bij Milan maar kansen regenen en daarom kon de genadeklap niet uitblijven. Nadat Olivier Giroud een kans op 0-3 had gemist, maakte Leao zijn tweede. En daarna dribbelde Alexis Saelemaekers door de Napoli-defensie om ook nog de vierde Milanese goal op het scorebord te zetten. De Brusselaar begon net als onze andere landgenoten op de bank, maar mocht wel al vrij vroeg invallen. Charles De Ketelaere en Divock Origi moesten wachten tot in de laatste tien minuten en konden zich daarin niet onderscheiden.

Voor Milan is de winst op Napoli belangrijk in de strijd om plek twee. De achterstand op Lazio is nu nog maar vier punten. Volgende week treffen beide ploegen elkaar weer, maar dan in de kwartfinale van de Champions League.