Union wil opnieuw stunten in Europa: "We hebben niets te verliezen"

7 maart 2023 om 11:44
Laatste update: 7 maart 2023 om 12:01

Union heeft nog eens kunnen winnen. Het versloeg Eupen met 2-1. Senne Lynen hoopt dat die zege een boost kan geven voor het Europese duel met Union Berlin.

Union Berlin verkeert in mindere vorm, maar Lynen kijkt wel uit. "Ze staan nog steeds bovenin in de Bundesliga en we weten dat het een echt topteam is", aldus Lynen bij Het Nieuwsblad. "Tegen Bayern München verloren ze bijvoorbeeld, maar ze speelden echt een goeie wedstrijd."

In de poules ging de zege al naar Union. "Dat klopt, maar de wedstrijd van donderdag is een volledig andere wedstrijd. Of het makkelijker is omdat wij geen favoriet zijn? Daar hou ik me niet mee bezig. Als wij aan onze Europa League-campagne begonnen, dachten mensen dat we misschien drie punten zouden pakken. Uiteindelijk werden we groepswinnaar. Het is de 1/8ste finale van de Europa League, dus we hebben alleszins niets te verliezen."

Donderdag komen drie Belgische clubs in actie. Anderlecht speelt in de Conference League tegen Villarreal, KAA Gent moet het opnemen tegen Basaksehir.