Union SG herpakt zich en laat zich uit over VAR: “Laatste tijd genoeg kritiek"

Union SG herpakt zich en laat zich uit over VAR: “Laatste tijd genoeg kritiek"

6 maart 2023 om 08:14

Union SG heeft zich in de Jupiler Pro League na een één op zege herpakt. Het pakte de scalp van KAS Eupen. In de slotfase kreeg de uitploeg nog wel een discutabele strafschop.

Senne Lynen reageerde na afloop tegenover Het Laatste Nieuws. “Tegen Eupen telden gewoon de drie punten en die hebben we gepakt. We hebben de wedstrijd scherp aangevat om Eupen te laten voelen dat er niets te rapen viel. We hebben de teleurstelling van onze bekeruitschakeling op Antwerp omgezet in motivatie.”

In de slotfase moest doelman Anthony Moris nog wel zijn kunnen tonen. De doelman pakte een discutabele penalty van KAS Eupen. Lynen houdt zich op de achtergrond over de fase. “Ik zag Moris honderd procent inhouden bij die penaltyfase en dacht dat het een schwalbe was. Het is gecheckt door de VAR. Ik ga me er niet teveel over uitspreken, want de VAR heeft de laatste tijd al genoeg kritiek gekregen.”

Adingra en Vertessen waren de doelpuntenmakers bij Union SG. Lynen toverde een slimme vrije trap uit zijn voeten. “Ik had drie à vier seconden oogcontact met Vertessen, hij wist perfect waar de bal ging komen, maar de verdedigers van Eupen stonden daar ook wat te slapen.”