Xavi vol lof over United van Ten Hag: ''Eén van de beste teams van Europa''

Mooie woorden Xavi voor United van Ten Hag: ''Eén van de beste teams van Europa''

17 februari 2023 om 09:20
Laatste update: 17 februari 2023 om 09:41

FC Barcelona-trainer Xavi is onder de indruk van het Manchester United van Erik ten Hag. De Catalanen hadden de handen vol aan de Engelse topclub, die met een 2-2 gelijkspel huiswaarts keert.

"Het was een gelijkopgaande wedstrijd", analyseert Xavi na afloop. "We speelden tegen een geweldig team, dat heel hard werkte. Wij domineerden in veel fases van de wedstrijd, maar beide teams kregen kansen. We hadden het gevoel dat we konden winnen. Alleen zei ik voor de wedstrijd al dat alles op Old Trafford beslist zal worden en dat is wat er gaat gebeuren."

Voor Xavi is het duidelijk dat Barça nog vol aan de bak moet. "United perst je flink uit. Ze winnen veel duels op fysiek vlak en hebben geweldige spelers. Het is één van de beste teams in Europa. Ik ben dan ook tevreden, we hebben gestreden en hebben ze geëvenaard in intensiteit. Ondanks het gelijkspel ben ik trots." 

Wel is Xavi boos op scheidsrechter Maurizio Mariani, zoals Erik ten Hag dat ook al was. De Barça-coach meent dat zijn ploeg recht had op een penalty na hands van Fred. "Een overduidelijke strafschop. De scheidsrechter vertelde me dat de arm naast het lichaam was, maar dat zie ik anders. Dit is een penalty. Wat moet je nog meer doen om een penalty te krijgen..."