Barça en Manchester United gelijk in enerverende kraker

Heerlijke partij tussen Barcelona en Manchester United, geen winnaar in kraker

16 februari 2023 om 20:45

FC Barcelona en Manchester United hebben aangetoond aan elkaar gewaagd te zijn. Een heerlijke kraker in de tussenronde van de Europa League eindigde donderdag onbeslist in Camp Nou: 2-2.

Beide teams speelden sowieso in een hoog tempo en met veel intensiteit. Robert Lewandowski zorgde voor het eerste wapenfeit door hard op de vuisten van David de Gea te schieten. Aan de andere kant volgde het antwoord van de Engelsen na 25 minuten. Sancho schoot uiteindelijk voorlangs. De beste kans volgde een minuut later. Weghorst was héél dichtbij, maar oog-in-oog met Ter Stegen won de Duitse doelman. United speelde met vertrouwen en voerde steeds meer de boventoon, maar Ter Stegen toonde aan in bloedvorm te verkeren. Hij hield ook Rasfhord nog van scoren af.

In de tweede helft pakten Barça en United de draad meteen weer op. Een heerlijke uithaal van Raphinha ging net naast, maar niet veel later had de thuisploeg meer geluk. Marcos Alonso brak de ban, een week nadat zijn vader overleed. De Catalanen waren echter nog niet uitgevierd of het stond alweer 1-1. Na een steekpass van Fred werd Ter Stegen in de korte hoek verrast door Rashford, die zijn veertiende treffer maakte in zestien duels. United drukte vervolgens door en had wat geluk, toen Jules Koundé met de buik achter zijn eigen keeper werkte: 1-2.

Geen winnaar
Manchester United speelde een goede partij, maar een zege zat er uiteindelijk net niet in. Vrijwel uit het niets kwam Barça langszij. Na een indraaiende bal van Raphinha fungeerde Lewandowski als bliksemafleider, waardoor de Braziliaan zijn inzet binnen zag vallen. Raphinha was eerder al de aangever bij de goal van Alonso en hij was dan ook bepaald niet blij met zijn wissel in de slotfase.

Daarin was Barça wel weer het gevaarlijkst, maar goals vielen niet meer. United en Barça stelden ondanks de remise geen moment teleur in de kraker. De beslissing valt volgende week op Old Trafford.