Xavi mist Champions League: ''Boos om vanuit huis naar de CL-hymne te luisteren''

Xavi wil Champions League: ''Boos om vanuit huis naar de CL-hymne te luisteren''

15 februari 2023 om 14:55

FC Barcelona speelt in de Europa League, maar had liever in de Champions League gespeeld. Het raakt trainer Xavi nog altijd dat zijn ploeg het op het tweede niveau van Europa moet laten zien.

Voor de tweede maal op rij kwam Barcelona niet door de groepsfase van de Champions League heen. De Spaanse club heeft het in de knock-outfase van de Europa League meteen op te nemen tegen Manchester United, dat ook niet meer aan de Europese top staat. "Het maakt me nog steeds boos om vanuit huis naar de Champions League-hymne te luisteren", aldus Xavi. "Maar we moeten de realiteit onder ogen zien. We zijn enthousiast over deze competitie, die erg mooi is voor de teams die er nu inzitten."

"Het is altijd belangrijk, en zeker in Europa, omdat we een paar seizoenen zonder succes achter de rug hebben. Het is ongetwijfeld een goede test om te zien of we in Europa kunnen concurreren. We proberen ervoor te zorgen dat er geen verschillen zijn, maar het is waar dat we niet op het niveau zaten dat Europa van je vraagt. We willen laten zien dat we hier op een goed moment aan beginnen, dat we werken aan het verbeteren van onze verdediging."

Xavi kreeg ook de vraag of Manchester United dan wél het vereiste niveau heeft. "Noch de een noch de ander heeft het recht om in de Champions League te spelen, dus het is oneerlijk om dit te zeggen. Maar het is een heel sterk Manchester en het wordt tijd dat we zo'n Manchester zien."