"Tijden zijn veranderd, iemand moet Anderlecht wakker schudden"

13 september 2022 om 13:44

Anderlecht heeft het moeilijk in de Jupiler Pro League. Met 10 op 24 kan het niet tevreden zijn. Ex-speler Philippe Albert vreest dat veel spelers de ernst van de situatie onderschatten. 

"Als ik de reacties na de nederlaag op Westerlo zie, dan heb ik niet het gevoel dat iedereen de ernst van de situatie beseft", zucht Albert bij Het Laatste Nieuws. "10 op 24 en Anderlecht heeft nog niet tegen Club Brugge, Antwerp, Standard of Genk gespeeld. Vroeger werd elke nederlaag op Anderlecht aanzien als een affront, nu gaan ze vrij licht over een dramatisch bilan. De tijden zijn veranderd, maar iemand moet hen toch eens dringend wakker schudden."

Albert vindt niet dat de malaise te wijten is aan een gebrek aan ervaring. "Amuzu en Verschaeren zijn intussen al vier jaar titularis bij Anderlecht, non? Met leeftijd heeft dit niets te maken. Ik voel te weinig betrokkenheid en ik mis puur professionalisme. Bij de eerste tegengoal op Westerlo zie ik Wesley Hoedt als centrale verdediger een duel aangaan tegen de zijlijn. Hoe kun je nu zo uit positie lopen? Tactische blunders die niet horen op dit niveau."

Anderlecht speelt komend weekend in eigen huis tegen KV Kortrijk, maar krijgt eerst nog een Europese wedstrijd tegen FCSB uit Boekarest.