'UEFA speler van het jaar' is uitgemaakte zaak voor Boskamp: "Hij draagt de ploeg"

25 augustus 2022 om 16:04

Straks wordt voor de loting van de Champions League de 'UEFA speler van het jaar' gekozen. Het zal gaan tussen Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Karim Benzema. Johan Boskamp vertelde in Het Belang van Limburg dat hij vanavond hoopt op De Bruyne.

Twee Belgen en Benzema oftewel twee Champions League-winnaars en De Bruyne maken straks kans op de individuele trofee. Voor Boskamp is het alvast een uitgemaakte zaak: "Wie morgen (vandaag, red.) gaat winnen? Kev hopelijk! Die gozer heeft een fantastisch seizoen gespeeld bij Man City. En hij trekt de lijn nu gewoon door", vertelde hij. 

Hij vindt dat De Bruyne de trofee verdient op basis van prestaties in de Champions League en Premier League. "Daar waar voetbal nog een echte contactsport is. En waar het tempo nog twee trappen hoger ligt dan in alle andere competities. Als je daar als middenvelder zo kan domineren, dan verdien je het voor mij om verkozen te worden tot beste speler van de wereld.”

Hoe dan ook, Courtois en Benzema zouden evenwaardige winnaars zijn. Boskamp beseft dat het voor De Bruyne moeilijk wordt, en denkt dat het uiteindelijk toch de Fransman wordt. "Al die spectaculaire comebacks, dat blijft de mensen het meeste bij. Daar wordt op gestemd. Hoe vaak hij ze uit een verloren situatie heeft gehaald, dat is niet normaal. Dat is volgens mij de grote pech voor Kev en Courtois."