Fonseca: "We begonnen niet goed tegen een Club Brugge dat erg laag speelde"

Vandaag om 10:21

Ondanks een sterke openingsfase van Club Brugge, ging blauw-zwart met 3-1 onderuit tegen AC Milan. Na afloop stond Paulo Fonseca de pers te woord. Hij verwacht meer van zijn team in soortgelijke wedstrijden. 

Fonseca besefte dat Club Brugge de betere ploeg was in de openingsfase. "Ik moet toegeven dat vooral in de eerste helft we niet goed gestart zijn tegen een team dat erg laag speelde wanneer het nog elf tegen elf was. En nog lager wanneer ze met een man minder kwamen", begon Fonseca. 

Daar had z'n team heel wat moeite mee volgens de Portugees. "We vonden het moeilijk om de juiste ruimte te creëren, de juiste timing te vinden. Wanneer we niet de jusite oplossing vinden, wordt ons spel te traag", gaat Fonseca verder. "Tegen een team met zo'n laag blok, moet onze balcirculatie veel intenser zijn."

"Eerlijk gezegd is het de manier waarop je zo'n wedstrijd benadert, en daarin moeten we verbeteren", besluit Fonseca. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.