Bizarre beelden op Copa América: ref weigert Pulisic hand te geven

3 juli om 22:16

Na afloop van het Copa América-duel tussen de Verenigde Staten en Uruguay (0-1) weigerde scheidsrechter Kevin Ortega een hand te geven aan Christian Pulisic. De Amerikaanse sterspeler én aanvoerder had tijdens de wedstrijd meerdere meningsverschillen met de arbiter, die er na afloop meer dan genoeg van had. Dat liet hij blijken ook.

"Het wordt wel frustrerend. Dit is waar dit toernooi om bekend staat", reageerde Pulisic na afloop op het incident. De Verenigde Staten is tot overmaat van ramp ook nog uitgeschakeld door de nederlaag op Uruguay.

Het is niet de eerste keer dat de arbitrage commentaar krijgt tijdens de Copa América. Eerder dit toernooi ergerde Vinicius Júnior zich ook al. "De Copa América is altijd een uitdaging. Onder andere vanwege de scheidsrechters die altijd tegen ons zijn. We kunnen er wel iets van zeggen, maar als we dat doen, zegt de CONMEBOL dat we te veel praten", zei de sterspeler na het groepsduel tussen Paraguay en Brazilië (1-4).

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.