Brazilië speelt gelijk tegen Colombia

Goal van Munoz (ex-KRC Genk) gooit roet in het eten van Brazilië

3 juli om 07:33

Brazilië heeft de laatste groepswedstrijd op de Copa América gelijkgespeeld tegen Colombia. De ploeg van bondscoach Dorival eindigt daarmee als tweede in Poule D, en stuit nu op Uruguay in de kwartfinales. Groepswinnaar Colombia treft Panama.

Brazilië speelde eerder al gelijk tegen Costa Rica (0-0), om vervolgens met 1-4 te winnen van Paraguay. In het Levi's Stadium in Santa Clara begonnen De Goddelijke Kanaries uitstekend. Colombia werd al na twaalf minuten spelen op een 1-0 achterstand gezet. Raphinha schoot een vrije trap schitterend in de kruising.

De Colombianen repareerden de schade nog voor rust. Vleugelverdediger Daniel Muñoz (ex-KRC Genk) rondde af na een fraaie aanval: 1-1. In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer. Wel kreeg Brazilië nog een flinke domper te verwerken. Real Madrid-ster Vinícius Júnior kreeg een gele kaart, en is daardoor geschorst voor de kwartfinale tegen Uruguay.

Die wedstrijd is komende zondagnacht. Het andere duel in Poule D werd gespeeld tussen het Costa Rica en Paraguay. Eerstgenoemde land won met 2-1, maar kan naar huis, evenals Paraguay.