De Condé ziet het groots voor El Khannouss: "Waarom niet meteen Liverpool?"

22 februari om 19:33

Dimitri de Condé, de technisch directeur van KRC Genk, nam deel aan de voetbalpodcast MIDMID. De Condé ging dieper in op de toekomst van Bilal El Khannouss, de nummer 10 van de Genkies.

De Condé vertelt over de mogelijke aankomende transfer van El Khannouss. “Wat is goed voor Bilal El Khannouss? Een goed toekomstperspectief? Daar gaat het vooral om denk ik. Voor ons als club gaat dat altijd gecombineerd met geld. Maar voor mij is de absolute vraag: Is het goed voor Bilal?”, vertelt De Condé tijdens de podcast.

De Condé  denkt dat El Khannouss van Genk geen tussenstap nodig heeft naar de absolute top. “Want iedereen zegt altijd dat hij een tussenstap moet maken. Persoonlijk ben ik daar niet 100% zeker van. Ik vind dat hoe sneller het gaat voor Bilal, hoe makkelijker het wordt”, meent De Condé.

De Condé  wordt vervolgens gevraagd of El Khannouss dan naar een ploeg moet die altijd overwintert in de Champions League. “Ja maar Bilal gaat nooit, ook niet in een een tussenstap, naar een ploeg gaan op dat niveau en op negentienjarige leeftijd 80 of 100 procent van de minuten spelen. Dat mag je niet verwachten, maar waarom kan hij niet meedraaien in een kern als Liverpool, om een club te noemen?”, deelt De Condé.

De Condé  denkt dat El Khannouss het niveau van Liverpool aan kan. “Volgens mij wel. Ik ken de spelers daar ook. Hij heeft echt dat niveau, vooral in zijn balbehandeling en hij heeft ook het loopvermogen. Als je dat niet hebt, kan je een probleem hebben. Maar Bilal heeft ook een enorm loopvermogen. Ik vind het een unieke speler”, besluit De Condé.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.