Philippe Clement over Europees voetbal met Rangers

Clement voelt de druk stijgen: "Maar geen excuses, bij Rangers speel je zo vaak"

Vandaag om 17:34

Philippe Clement ligt de laatste weken wat onder vuur bij Rangers FC. Reden daarvoor is de reeds bestaande 'kloof' van zes punten met leider Celtic. Na de 2-1 overwinning tegen St. Mirren FC gaf Clement aan dat het Europees voetbal doorweegt op z'n selectie. 

Na een matige eerste helft kon Rangers de rug rechten na rust. "Het was veel beter na rust, maar het is ook tegen een tegenstander die een hele week naar vandaag heeft kunnen toewerken", aldus Clement bij Sky Sports Scotland. "Terwijl wij donderdag nog in actie kwamen."

Desondanks benadrukte onze landgenoot dat hij het geen excuus wil noemen. "Er zijn geen excuses. Bij Rangers speel je om de drie dagen en speel je mee voor de prijzen", aldus Clement. "Daarom willen we de selectie uitbreiden. Vandaag zijn we met zeven nieuwe spelers gestart, die ervaring moeten opdoen."

Niet veel later had Clement nog lof over voor invaller Cyriel Dessers, die met een fraaie actie vanop links van goudwaarde was bij het winnende doelpunt. "Daar draait het om. Invallers die energie brengen en het verschil maken wanneer de tegenstander vermoeid is", zegt Clement. "Met het aantal wedstrijden dat we spelen kan je niet altijd met dezelfde elf starten, dus dat is wat we nodig hebben."

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.